Actualisatie bomenbestand gemeente Rotterdam

nov, 2020

Gemeente Rotterdam beheert ruim 180.000 bomen. Het zal je niet verbazen dat het een flinke klus is om de informatie over deze enorme hoeveelheid bomen actueel en betrouwbaar te houden. Daarom vroeg de afdeling Stadsbeheer ons om de bomen te analyseren.

Onze mobile mapping partner is ruim 30 dagen aan het scannen geweest om alle 1.600 km aan wegen in te scannen. Met als vangst 900 miljard meetpunten in de pointcloud. Een enorme bak met data, waarmee we graag aan de slag gaan!

We hebben de bomen gedetecteerd, op de juiste locatie gezet en exact opgemeten. Hierbij konden we bij ruim 20% van de geanalyseerde bomen de locatie verbeteren. En bij ruim 50% van de bomen bleek de boomhoogte niet correct te zijn ingeschat! Gelukkig hoeven wij niet te schatten, maar meten we. Zodoende hebben we een mooie kwaliteitsimpuls gegeven aan het Rotterdamse bomenbestand.

Als kers op de taart hebben we ook de Eco Impact van de bomen berekend. Al met al een mooi project waarvan we trots mogen zijn op het resultaat!