Herinrichting in Vlaardingen

aug, 2022

Onze partner Bomenwacht Nederland werkt samen met gemeente Vlaardingen voor een project aan de Oosthavenkade. Er moeten werkzaamheden worden uitgevoerd aan de kademuur en er is een herinrichting gepland. En dat allemaal rond de circa dertig volwassen platanen in de straat!

Bomenwacht vroeg ons mee te denken om de bomen nauwkeurig in beeld te brengen, zodat in elke fase van het project de juiste informatie voorhanden is. Niet alleen waardevolle informatie van de bomen zelf, maar ook informatie over de boom in relatie tot de omgeving en ook het berekenen van de waarde van de ecosysteemdiensten waren uitgangspunten.

Inwinningspartner Geozicht ging op pad om de straat in te scannen met hun mobiele scanner. De miljoenen meetpunten die zij verzamelden, zetten wij om naar hoge kwaliteit boominformatie met ons deep learning model. Nauwkeurige locatiebepaling, exacte afmetingen en natuurlijk de Eco Impact van elke boom! Maar we geven ook inzicht over de boom in relatie tot de omgeving. Kan het materieel de werkzaamheden uitvoeren zonder de takken te raken? Waar moeten hekken geplaatst worden om het complete kroonvolume te beschermen? Allemaal vragen waar de verzamelde informatie antwoord op kan geven.

Gaaf om de Treetracker boominformatie in te zetten voor het behoud van deze prachtige bomen!

Vlaardingen