Updates

Biodiversiteitsakkoord Montreal, reddingsboei van de natuur?

Biodiversiteitsakkoord Montreal, reddingsboei van de natuur?

Het is helder dat wij, de mensheid, de natuur uitput & (gedeeltelijk) vernietigd. Kunnen we het snelle verlies van de biodiversiteit stoppen en terugdraaien? Na 2 weken vergaderen zijn bijna 200 VN-landen het in Canada het eens geworden over nieuwe strengere afspraken om de wereldwijde biodiversiteitscrisis tegen te gaan. Het zogeheten Kunming-Montreal akkoord, een doorbraak?!

Lees meer
Herinrichting in Vlaardingen

Herinrichting in Vlaardingen

Treetracker ondersteunt partner Bomenwacht Nederland in de gemeente Vlaardingen met hoogwaardige boominformatie voor een ruimtelijke ontwikkelingsproject

Lees meer
Treetracker voor een klimaatneutraal Maribor (Slovenië)

Treetracker voor een klimaatneutraal Maribor (Slovenië)

De stad Maribor in Slovenië wil zich aansluiten bij de 100 Europese steden die in 2030 klimaatneutraal zijn. Ze zijn op zoek naar manieren om klimaatneutraal te worden, en om dat inzichtelijk te maken. We hebben een pilot project uitgevoerd om te laten ervaren welke waardevolle informatie Treetracker verzamelt, en welke toepassingen hiermee mogelijk zijn. Op basis van deze pilot gaan we op zoek naar manieren om deze waardevolle inzichten in te zetten voor een klimaatneutraal Maribor. Gaaf om samen te werken met deze prachtige stad in één van de mooiste landen van Europa!

Lees meer
Internet of Nature podcast with Dirk van Riel

Internet of Nature podcast with Dirk van Riel

At Treetracker, we’re in the business of getting technology to help green professionals make smarter decisions. It’s our foundation, it’s what we do all day, every day. For the InternetofNature podcast series, Dr. Nadina Galle interviews innovators and entrepreneurs who use technology to help urbanforestry. This podcast series of ten episodes kicks off with an interview with our CEO Dirk van Riel. He talks in depth about the past, the present and the future of Green Tech! Check out the InternetofNature podcast with Dirk van Riel here!

Lees meer
Off the beaten track

Off the beaten track

“Ga eens wandelen” werd ons verteld, nu we meer vanuit huis werken. Dus dat is precies wat we deze maand doen! Op onze dagelijkse wandelingen nemen we een paar compacte mobile mapping systemen mee. Onze vrienden van Geometius lopen met ons mee. Gezamenlijk zoeken we naar oplossingen om bomen te scannen ‘off the beaten track’. Het is gezond, innovatief en leuk: precies zoals we het graag doen bij Treetracker!

Lees meer
Interview: Boominspectie Plus in Hoeksche Waard

Interview: Boominspectie Plus in Hoeksche Waard

Treetracker is een partnership aangegaan met De Boominspecteurs. Het eerste project met het gezamenlijke product Boominspectie Plus is inmiddels afgerond in de gemeente Hoeksche Waard. Tegelijk met de geplande Boomveiligheids- en Onderhoudsinventarisatie (BVO) heeft een scanauto in opdracht van Treetracker rondgereden om zo automatisch extra gegevens van de bomen in kaart te brengen. Tot volle tevredenheid van alle partijen!   Boominspectie Plus Bij Boominspectie Plus wordt een deel van de boomgegevens automatisch geïnventariseerd door Treetracker. De exacte coördinaten, boomhoogte, stamdiameter en kroonvolume worden op deze manier...

Lees meer
Sjoerd Haantjes versterkt team Treetracker

Sjoerd Haantjes versterkt team Treetracker

Hoe gaaf?! Per 1 september versterkt Sjoerd Haantjes team Treetracker als Green Data Consultant. Sjoerd is eindverantwoordelijk voor de uitlevering van onze waardevolle bomendata aan klanten en partners. Hij is daarnaast het eerste aanspreekpunt voor projecten in Nederland en België. Met zijn ruime ervaring als consultant en projectleider is Sjoerd meer dan goed uitgerust om deze klus te klaren!

Lees meer
Treetracker on the move!

Treetracker on the move!

Treetracker gaat verhuizen! We vestigen ons in Amsterdam, pal tegenover station Amsterdam Amstel: een toplocatie met een topverbinding, zelfs de koffie is top! Vanuit deze nieuwe stek zetten we onze nationale en internationale projecten voort. Kom gerust langs voor een bak koffie! Hier vind je onze contact info.

Lees meer
Partnered up with De Boominspecteurs

Partnered up with De Boominspecteurs

We are proud to announce that Treetracker and De Boominspecteurs have joined forces to create a new service: Tree Inspection Plus! Michel van Ingen (De Boominspecteurs) and Dirk van Riel (Treetracker) have recently signed an three year agreement to partner up exclusively for this service in The Netherlands. Combining deep learning algorithms with a thorough knowledge of trees, together we provide the absolute best tree information possible. Check out the Tree Inspection Plus webpage for more information!

Lees meer
Almere: feel good movie

Almere: feel good movie

Gemeente Almere is altijd op zoek naar de volgende stap in boomonderhoud voor deze snel groeiende, groene stad. Daarom wilde Almere graag een pilot starten met Treetracker. Vandaag hebben we de resultaten mogen presenteren aan het projectteam. Almere heeft de wijk Filmwijk als pilotgebied uitgekozen. Daarom móésten we er natuurlijk even een film van maken. Geen cliff hangers hier: we konden iedere boom individueel herkennen en nauwkeurig opmeten. De metingen gebruikten we voor de Eco Impact Report van deze wijk. Zo kwamen we er achter dat de bomen in de Hollywoodlaan alleen al bijna 2.000 kg CO2 opslaan per jaar! Gemeente Almere is erg...

Lees meer
Eco Impact Report een groot succes

Eco Impact Report een groot succes

Een onderdeel van de groene revolutie is het zichtbaar maken van de échte waarden van bomen voor de omgeving. Daarom hebben we de Eco Impact Report ontwikkeld: we combineren onze zeer nauwkeurige metingen met de laatste kennis over de baten van bomen. Zo bieden we je een diep inzicht in de ecologische impact die bomen hebben op hun omgeving. Omdat nog niet iedereen een groenexpert is, is het Report zo ontwikkeld dat het inzichten biedt voor iedereen die in bomen is geïnteresseerd, van expert tot beginner. Met deze tools willen we een ander perspectief bieden op hoe we bomen zien. Niet als zomaar een beheerobject, maar juist als deel van...

Lees meer
Rotterdam pilot opgeleverd

Rotterdam pilot opgeleverd

Gemeente Rotterdam heeft vertrouwen in onze groene revolutie en ziet Treetracker als onderdeel van de oplossing voor haar eigen uitdagingen. Gezamenlijk hebben we een pilotproject uitgevoerd in de wijk Kralingen. Vandaag hebben we de eerste resultaten opgeleverd! We zijn er trots op dat de verwachtingen zijn overtroffen: de bomen zijn volledig geautomatiseerd gedetecteerd en opgemeten. Zo hebben we de hoogte, kroondiameter, stamdiameter en zelfs kroonvolume kunnen opmeten van elke boom. Deze metingen zijn essentieel om de ecologische impact te bepalen die elke boom op de omgeving heeft. En we zijn blij om te mogen melden dat deze pilot een...

Lees meer
Eerste stap genomen

Eerste stap genomen

Elke verandering, elke revolutie begint met één stap in een nieuwe richting. Dit is onze eerste stap: een digital twin van één boom, volledig automatisch gedetecteerd vanuit een 3D puntenwolk. Deze eerste boom is het begin van iets compleet nieuws, een andere manier om naar boombeheer te kijken. Dit is het doel: we combineren Artificial Intelligence en bomenkennis om het proces van boominspecties te automatiseren. Door snel nauwkeurige boomgegevens te leveren, kunnen we heel precies de ecologische impact van elke boom berekenen en je inzicht geven in de staat van de boom. Binnenkort meer informatie!

Lees meer

Partner up with Treetracker

Since we are successful in the Netherlands, we partner up with international companies and organizations. In 2020 other European countries are on the radar. Are you interested to start leveraging the power of AI in your region?